Dokukino je jedinstveno kino specijalizirano isključivo za dokumentarne filmove. Nalazi se u kinu KIC, u Preradovićevoj ulici 5 u centru Zagreba. S redovnim projekcijama četvrtkom. petkom, subotom i nedjeljom tijekom cijele godine pratimo svjetske tokove na dokumentarnoj sceni i zagrebačkoj publici donosimo najsvježije i najzanimljivije dokumentarne naslove.
Osim redovne distribucije dokumentaraca prikazujemo naslove iz programa velikog broja regionalnih festivala (Zagreb FF, Motovun FF, Sarajevo FF, Liburnia FF, Dokufest, Mediteran FF….), organiziramo specijalne projekcije i predstavljanja autora te redovite razgovore s redateljima nakon projekcije filmova. U programu Dokukina dajemo i veću vidljivost domaćim i regionalnim autorima kroz projekcije novih filmova ili retrospektiva.
Važno nam je da se publika u Dokukinu osjeća ugodno, a da kvaliteta projekcije bude najbolja moguća. Sve filmove prikazujemo s profesionalnih festivalskih formata. Uz caffe-bar i ponudu dokumentarnih DVD izdanja, želimo da Dokukino postane središnje mjesto dokumentarističkog okupljanja.